top of page

VISSZAJELZÉSEK A RITTER ANDREÁVAL FOLYTATOTT MUNKÁRÓL

"Sosem voltam pszichológusnál, mielőtt felkerestem Andreát - külföldön éltem, és anyanyelvemen szerettem volna segítséget kérni, hogy rendezhessem az életem. Éppen munkahely és országváltás előtt álltam, amik párkapcsolati problémákkal is vegyültek. Sokat segített, hogy szinte azonnal tudtunk kezdeni, és az otthonom komfortjából tudtunk hatékonyan együtt dolgozni, mégis országhatárokon átívelve. Már pár alkalom után sikerült eljutni oda, hogy tudtam, miként kell változtatnom a hozzáállásomon és az életemen, és megdőltek olyan tabuk, amik létezéséről korábban nem is tudtam. Minden alkalommal volt pár olyan gondolat, ami előrébb vitt és közelebb kerültem önmagamhoz."

Dániel, Brüsszel

 

„Egy speciális élethelyzetben gondoltam úgy, hogy kikérem egy pszichológus tanácsát. Egy másik nővel akartam családot alapítani Svédországban, ahol élek. Bár itt ez nem okoz gondot, sokminden felmerült bennem döntésünkkel kapcsolatban. Nagyon jó, hogy rátaláltam Andreára, mert vele gyorsan és elfogadóan meg tudtam beszélni a bennem felmerülő lelki dolgokat, és minden világossá vált. Érződött, hogy sokat tud erről a kérdésről, így támaszkodhattam rá bármilyen döntésemben. Jó volt, hogy ilyen távolságból is könnyen elérhető volt egy jó szakember.

Erzsébet, Malmö

"Megnyugtató és kényelmes volt, hogy anyanyelvemen tudtam beszélni legbenső érzéseimről, szorongásaimról, bár nem élek Magyarországon. Számomra a skype volt a legjobb megoldás, hogy diszkréten tudjak beszélni egy olyan pszichológussal, akivel 'egy nyelvet beszélek'."

József, Egyesült Arab Emirátusok

 

„A beilleszkedés egy másik országba jól ment, sokáig semmilyen pszichés gondom nem volt. A kérdések akkor merültek fel igazán, amikor férjhez mentem és gyereket szültem. A szülés után depresszióba estem, nem tudtam kiigazodni a gyerek körüli érzéseimen, a férjem ír családjával is feszültségek lettek. Jó volt egy magyar pszichológussal beszélni a gondjaimról. Andreával néhány alkalom alatt minden sokkal világosabbá vált. Megjavult a családdal és a gyerekkel való viszonyom is.  Nagyon jó, hogy rátaláltam erre a lehetőségre, köszönöm neki a segítséget.”

Margit, Dublin

 

„Melegként egy más országban beilleszkedni, nem volt minden pillanatban könnyű. Andrea segítségével átgondoltuk a kulturális és a melegségből eredő kérdéseket, az otthoni családdal kapcsolatos viszonyt, aminek eredményeként sokkal jobban tudtam döntéseket hozni az életemben, és felszabadultabban tudtam beilleszkedni. Megértő, hatékony, eredményes: így jellemezném az Andreával folytatott munkát.”

Mihály, Franciaország

 

"Nagyon hatékonynak és hasznosnak éreztem a Skype-os tanácsadást Andreával. A nyitottság és a bizalom videón keresztül is gyorsan kiépült köztünk és nagyon könnyen kommunikáltunk. Kifejezettem kényelmes volt, hogy munka után, otthonról tudtam vele fontos dolgokról beszélni. Számomra a terápia valódi változásokat hozott, mert Andrea segített felismerni, hogy melyek azok a problémák, amelyekkel korábban nem akartam szembesülni. Ugyanakkor egyszer sem éreztem azt, hogy Andrea helyettem mondott volna ki következtetéseket vagy ítéleteket; végig abban segített, hogy a saját tempómban ugyan, de mégis nagy lépésekben, én tegyem meg azokat a lépéseket - akár önmagammal szemben, akár másokkal - amelyeket évekig halogattam. Nekem pozitív élmény volt a néhány hónapos terápia és tényleg hatalmas, előremutató változásokat indított el az életemben.”

Zoltán, Brüsszel

 

Meghallgatás, megértés, ötletek, kritika, ami megmutatja az utat gödörből kifelé - megéri ezen az úton kimászni, nem húz, nem ad létrát, a hitet, hogy meg tudom  csinálni - ez elég is lesz. Köszönöm.

Irén, München

 

"Egy nehéz időszak után Andrea segített kilábalni a gödörből. Nem azzal, hogy megmondta, mit tegyek, hanem profin támogatva, hogy magam felismerjem a gyógyulás útját és mikéntjét. Köszönettel tartozom neki, és ha ismét nehézségekbe ütközöm, fel fogom keresni."

Anna, Brüsszel

bottom of page