top of page

Csoportok házasság/Válás körül

 

 

Segítő csoportok a házasság/válás körül


„Újrakezdő” csoport válás után:
Válás után kezdődik az igazi gyászfeldolgozás. Már nem kell vitázni, harcolni vagy reménykedni, a kész helyzetből kell egy új életet felépíteni. Helytállva a munkahelyen és otthon, támaszként állva a gyerek mellett, hiszen Ő is megsérült, amit fel kell dolgoznia. Mindezt úgy, hogy magunk sem tudjuk, milyen is lesz így az elkövetkező életünk. Végiggondolva az elromlott házasságot, levonva annak tanulságait, átbeszélve az új helyzet adta feladatokat és a régieket, amelyeket egyedül kell végigcsinálni és kitalálni, milyen párkapcsolatot szeretnénk a jövőben – egy tapasztalatokkal gazdagabb, érettebb valakit kapunk, aki nincs többé kiszolgáltatva tudatlansága csapdáinak. A csoport sokat segít ebben. Ez egy olyan élethelyzet, amiből minden fél sokat tanulhat, ha okosan csinálja.

 

Házassági kríziskezelő csoport:
A csoport felépítése az újrakezdő csoportéhoz hasonló. A fókusz azonban más: itt azokat a párokat, vagy a párok valamely tagját várjuk, akik még nem döntötték el, hogy külön folytatják életüket, de kapcsolatuk már nem zökkenőmentes. A csoport a tipikus viselkedésminták megértésén keresztül igyekszik a napi konfliktusok nyomába eredni, és megoldási módokat nyújt a rossz „körök” elhagyására.

 

Házasság előtti csoport:
A házasság tradíció szerint az új család megalapításának nyitánya. Sokan úgy indulnak bele, hogy nincsenek tisztában annak változásaival, a kapcsolat alakulásával az évek alatt, a gyerek születése előtt és után… A csoport ezt a hiátust hivatott pótolni, hiszen a kapcsolat tudatos alakítása a hosszú házasság titka.A csoportok 6x2 órás ülésből állnak, az ülések 2 hetenként vannak. Ezt követően havonta 1x2 óra további csoportfoglalkozás 9 alkalommal. A csoportfolyamat így összesen 1 évig tart, amely a veszteség feldolgozását, az új helyzet megszilárdulását és egy előremutató jövőkép kialakítását szolgálja.

A csoport létszáma: 8-12 fő

A csoport időtartama: 15 alkalom, 2 óra.

A csoport ára: 2000 Ft/60 perc, 4.000 Ft./alkalom.

Tervezett indulás: folyamatosan

Jelentkezni lehet az info@valtozasrendelo.hu mailcímen.

psichológia, pszichológus, Budapest, Ritter Andrea, Változás rendelő, házasság, válás, segítség, újrakezdés, gyász, gyászfeldolgozás, elromlott, szülő, gyerek, önismeret, lélek, személyiség, folytatás, élet, továbblépés, siker, kuderc, probléma, középkor
bottom of page